joi, 30 septembrie 2010

Va fi Marius Lăcătuş salvarea Stelei?



Steaua Bucureşti - S.S. Napoli (ora 20:00- Pro Tv)
Astăzi au loc meciurile din runda a doua a grupelor Europa League, în care singura noastră reprezentantă în această a doua competiţie continentală, Steaua Bucureşti va primi vizita formaţiei italiene S.S. Napoli. În această formaţie a activat la sfârşitul deceniului 9 marele jucător Diego Armando Maradona, căruia şi astăzi fani napoletani îi poartă un respect deosebit. A mai rămas însă numai numele de această echipă care în 1986 a cucerit eventul italian, pentru că cum nu mai sperie pe prea multă lume, eventual în meciurile de pe terenul propriu.
Steaua după insuccesul din prima etapă cu Liverpool (1-4) şi-a schimbat antrenorii Ilie Dumitrescu şi Edi Iordănescu, iar noul antrenor (la a treia înscăunare) Marius Lăcătuş caută să mai repare ce se mai poate repara, pentru a repune echipa pe picioare. Este greu de precizat ce ar mai putea repara la primul lui meci pe banca tehnică iar acel meci fiind din Europa League, după numai două antrenamente. Se bazează însă pe informaţiile primite de la staful tehnic care a mai rămas iar printre aceştia se află şi fostul principal Edi Iordănescu.
Napoli nu este o echipă de speriat
A fost cândva o echipă puternică, în 1986 când îl avea în lot pe Diego Maradona, alături de alte vedete ale momentului. A cucerit atunci eventul italian dar nu se putea compara cu echipa Stelei care era în apogeul carieri cu victoria din Cupa Campionilor. Acum este o echipă din zona înaltă a clasamentului seriei A. Are puţine prezenţe în Cupele Europene: 82 cu 35 de victorii şi 22 de înfrângeri. De-a lungul timpului a cucerit de două ori titlul naţional, are trei cupe şi o supercupă italiene, dar şi o Cupă UEFA din sezonul 1988/89. În prima etapă din grupele Europa League, a remizat pe propriul teren cu formaţia olandeză Utrecht (0-0).
Napoli s-a confruntat o singură dată cu formaţii româneşti în cupele europene. Pe 15 septembrie în Italia şi pe 30 septembrie 1971 la Bucureşti cu Rapid, cu o victorie acasă cu 1-0 şi o înfrângere în deplasare, 0-2 pierzând calificarea.

Steaua la meciul 233 în Europa
Steliştii din 2003/04 se află permanent în Cupele Europene, de 5 ori în Europa League, din care odată a susţinut o semifinală şi de trei ori în Liga Campionilor, dar niciodată nu a depăşit pragul grupelor. În prima etapă a pierdut la Liverpool cu 1-4, dar este prima echipă românească care a înscris un gol pe Anfield Road.
Formaţiile probabile:
Steaua: Tătăruşanu - Bomfin, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Nicoliţă, Ricardo, Apostol, Cr. Tănase – B. Stanciu, Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş.
Napoli: De Sanctis - Compagnaro, P. Cannavaro, Aronica, Dossena - Maggio, Gargano, Hamsik - Cavani, Lavarelli, Lavezzi. Antrenor: Walter Mazzarri. Arbitru: Duarte Gomes (Portugalia).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu